6 הטעויות הגדולות שמנהלי שיווק עושים עם SEO
6 הטעויות הגדולות שמנהלי שיווק עושים עם SEO
- SEO
- April 1, 2021
שילוב SEO בזמן הלא נכון, יותר מדי קישורים חיצוניים ותוכן לא איכותי הם רק חלק מהטעויות אותם עושות חברות רבות במהלך בניית אסטרטגיית השיווק שלהן. איך ניתן להמנע מהן? כל הטיפים החשובים כאן
נדמה שב-2021 כבר לא צריך לשכנע אף מותג רציני להשקיע ב-SEO. התנועה האורגנית היא חלק משמעותי בהצלחה של הנכסים הדיגיטליים שלכם, ועל פי רוב מייצרת יחסי המרה גבוהים יותר מאשר קידום ממומן. אבל למרות ההכרה בחשיבותה של האופטימיזציה מנהלי שיווק רבים עושים לא מעט טעויות בדרך. חלק מהטעויות נובעות מחוסר ידע, ואחרות בגלל תפיסות מיושנות של התחום או הרגלים קודמים. בין שאתם מעלים אתר חדש לאוויר, משיקים אפליקציה או פותחים פלטפורמת קומרס, ישנם צעדים שלא כדאי לכם לפספס:
1. בין המרקטינג לפרודקט
על פי רוב מחלקת ה-SEO תשב כחלק מצוות השיווק, מפני שהיא נקשרת לעבודת התוכן, שנעשית לאחר האפיון הטכנולוגי. אלא שהיציאה לפיתוח ולמעשה לתהליך האפיון חובה שתכלול גם את מחלקת ה-SEO. להמלצות הללו יש חשיבות טכנולוגית, עיצובית וגם חשיבות של תוכן. יש צורך לחבר את הצוות לא רק למטרות השיווקיות בדיעבד אלא לבניית המוצר עצמו. קל וחומר כשהמוצר עצמו הוא פלטפורמת דיגיטל, וכל שינוי בפיתוח יכול לעכב את עלייתה לאוויר. מעץ האתר (Tree structure), דרך התשתית הטכנולוגית, הכותרות והמבנה של עמוד הבית – בכל אלה האינפוטים של ה-SEO הם משמעותיים והכרחיים להצלחה. אבל מעל כל אלה ה-SEO קשור באופן ישיר ומובהק לחווית המשתמש, מפני שההנחיות שמגיעות מהצוות הזה לוקחות בחשבון בראש ובראשונה את ה-User Intent. שני הדברים יחד הם הלחם והחמאה של מנהלי המוצר לאורך כל שלבי הפיתוח, ולכם מומלץ שיעבדו עם ומול הנחיות הSEO.
2. משלבים את ה-SEO מאוחר מדי!
עוברים לאתר חדש או מפתחים אחד מאפס? נמצאים בשלב ניסוח תכניות העבודה והאסטרטגיה של המותג? זה הזמן לשלב את ה-SEO בתמונה. לא פעם מנהלי שיווק נוטים לחשוב שאפשר לרוץ קדימה עם האפיון והעיצוב, לקבל את כל ההחלטות ולהכניס את צוות ה-SEO כשמתחילים כבר את שלב הפיתוח. אלא שבשלב הזה כבר התקבלו כל ההחלטות המשמעותיות בארגון, בוצעה עבודה על ידי ספקים אחרים ונשכחו שיקולים משמעותיים של SEO. אלה חשובים לא רק עבור אינדוקס האתר בגוגל אלא לחווית משתמש נכונה. הם אף עשויים להשפיע על הפעילות הממומנת שלכם כמו היכולת לייצר פידים (בפעילות אי קומרס) או לשפר פעילות קמפיינים של חיפוש מסוג DSA. שילוב מאוחר מדי יכול לא רק לגרור עלויות נוספות אלא להסב נזקים לטווח ארוך, ביצירת אפיון לא ידידותי למנועי החיפוש או בניית אסטרטגיה שלא לוקחת בחשבון את כוונת המשתמשים שלכם.
3. בואו נעלה בלוג!
עסקנו כאן רבות בהתפתחויות של הבלוג באתרים מסחריים או אפילו באתרי תוכן. פעמים רבות מחליטה מחלקת השיווק שהיא פשוט חייבת בלוג, ומתחילה בכתיבת תכנים נמרצת. זאת בלי שלקחו בחשבון שמישהו גם צריך לקרוא את התכנים האלה, ולאחר שקרא אותם גם לבצע את הפעולות הרצויות באתר. לא שאין מקום לתוכן באתר, למעשה יש לו חשיבות עצומה – אלא שהמחשבה עליו צריכה להיות כחלק מהגדרת מטרות האתר, ה-KPI’S השיווקיים שלכם ואילו תחומי ידע אתם רוצים לקחת עליהם בעלות. במילים אחרות תכנית העבודה שלכם, בוודאי בכל מה שקשור לכמות מאמרים, היא נגזרת של הצרכים הספציפיים של האתר שלכם, בשילוב סדרה של שיקולים דוגמת כמות ביקושים, תשתית טכנולוגית ועוד. אין טעם לכתוב 4 מאמרים בחודש רק כי זה מה שמופיע בגאנט, או כי פעם בשבוע נראה לכם כמו כמות נכונה. באיזה אופן זה משרת אתכם? האם הכתבות עונות על כוונת המשתמש? ומה יעשו הגולשים אחרי שיגיעו אליהן? כל אלה שאלות שצוות ה-SEO יעזור לכם לנסח וגם יספק תשובות.
4. מסתמכים יותר מדי על קישורים חיצוניים
אין ספק שכתבות Off page יכולות לסייע לכם בהעלאת הדירוג בגוגל. יחד עם זאת, ללא בנייה של תוכן רלוונטי עבור כוונת המשתמש של הגולשים וביחס למילת מפתח, שום קישור לא יעזור. ככלל האתר שלכם חייב לקחת בחשבון את ה-User Intent, אחרת תחמיצו הרבה טראפיק וכנראה שגם הרבה כסף. בנוסף, גם התפיסה לפיה כתבות אוף-פייג’ יכולות להיות ברמה נמוכה, כל עוד יכילו קישורים היא מוטעית. גם במקרה הזה התוכן בכתבות האופייג’ חייב להיות איכותי, שמיועד למשתמשים ונותן מענה אמיתי לכוונות שלהם.
5. תוכן לא איכותי
למרות שאנחנו פועלים לפי ביטויי חיפוש וכוונת משתמש, הכתיבה באתר שלכם ועל המוצר שלכם לא יכולה להיות יבשה וטכנית. גם אם יש תבניות לפיהן כדאי לכתוב, אל תזניחו את הסגנון, השפה והחיבור בין אלה לבין המותג שלכם. בסופו של דבר גם אם תצליחו להביא טראפיק אורגני לעמוד תוכן, אם העמוד לא יהיה מעניין, רלוונטי ומניע לפעולה, הגולשים ינטשו אותו. הדבר נכון גם לגבי הזרמה של טראפיק לעמודי תוכן לא איכותיים באמצעות קידום ממומן – מדובר בבזבוז זמן וכסף, שלא יובילו להמרות. במובן זה אל תתפתו לשבץ מילות/ביטויי מפתח באופן מלאכותי בכתיבה, אלא חשבו על התוכן כעולם שלם שמתפרש על פני כל תחום הידע שלכם, וצריך להיות בעל ערך אמיתי ליוזרים.
6. מצפים להצלחות מיידיות
SEO הוא לא אירוע של זבנג וגמרנו. נדרש כאן תחקיר, ניתוח של דאטה ותכנית עבודה מסודרת. נכון, ייתכן שיהיו שינויים שנוכל להמליץ עליהם, ושיעשו הבדלים משמעותיים בזמן קצר, אבל בוודאי שלא נוכל להבטיח אותם והם בכל מקרה לא מספיקים לבדם. לא פעם המרקטינג מורגל בתוצאות מהירות כמו בקמפיינים ממומנים, ומצפה לכך גם מה-SEO. חשוב להבין שמדובר בסדרה של שינויים עקביים, לאורך זמן, אך שהאימפקט שיעשו הוא לטווח ארוך.